Wyprzedaże rocznika 2009 - który model wybrać ?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rkb
    RS
    • 2008
    • 2152
    • Rapid Spaceback (NH1)
    • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Fabia stanowczo nie.... podoba mi sie natomiast nowe polo
    Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• vince123
      Elegance
      • 2009
      • 923

Zamieszczone przez rkb
      Fabia stanowczo nie.
      chyba ze przed liftem ,wyglada o wiele ladniej ...
      Zamieszczone przez rkb
      podoba mi sie natomiast nowe polo
      ladne lampy z tylu ma, i chyba mocne jednostki 8)
      sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
      nadkole nowe LP
      kontakt PW

Komentarz

• Bear.Paw
        Drive
        • 2009
        • 55

Nabywcy Astry szczerze gratuluje. Bardzo ładne i dopracowane auto. Są w sumie tylko 2 wady tego rozwiązania - 1-szy wypust (największe ryzyko chorób wieku dziecięcego) no i ta waagaaaa. Prawie 1500 kg o_O. Nie wiem doprawdy skąd, gdzie i jak, ale nie wnikam . I to koniec wad, reszta zalety ;D. Silnik 1.7 125km to w sumie nieco inna konstrukcja od poprzedniego. Jak wyjdzie z awaryjnością, czas pokaże .

Co do zakupu samochodu. Ja nadal będę obstawiał Octavie 1, w wersji 1.6 mpi bez gazu. Skoro to mają być dojazdy do pracy ok 70 km (obstawiam, że nie tylko miasto ale też trochę trasy?) to spalanie powinno oscylować w okolicach 7 l. Jeśli natomiast będzie to miasto, wówczas ok 9-10 l. Gaz ma to do siebie, że trzeba o niego dbać i zabiera nam przestrzeń w kole ;(. Bez sensu, lepiej odżałować parę groszy na paliwo i cieszyć się jazdą prostym silnikiem, odpowiednio żwawym (ok 11 s do setki). Poza tym O 1 to prosta i sprawdzona konstrukcja, do tego bezpieczna. Ceny części naprawdę niewysokie. Rozrząd w okolicach 800-900 zł? Po co pchać się w O 2 jeśli nie rozważa się zakupu 1.8 tsi? Ale ogólnie dlaczego nie polecę jednostek turbodoładowanych? Ponieważ nie każdemu chce się o nie dbać, po dłuższej jeździe/dynamiczniejszej jeździe zawsze trzeba te 2 minuty odczekać przed wyłączeniem, pilnować rygorystycznie stanu oleju, a jak się zaniedba to turbo do wymiany i płacz bo koszty nie takie małe...

Wariant, który bym polecił:

Octacia Tour liftback 1.6/75 kW (102 KM) + pakiet ICE + (klimatyzacja automatyczna Climatronic, zdalnie sterowany centralny zamek, elektrycznie sterowane szyby boczne z przodu, elektrycznie
        sterowane i podgrzewane lusterka zewnętrzne, komputer pokładowy, klamki drzwi i lusterka w kolorze nadwozia, czujnik parkowania z tyłu, dezaktywacja poduszki powietrznej pasażera). W miarę możliwości walczyć ZAWSZE o dodatkowe rabaty. Nawet 3000 ,- to już coś
        W tym zestawie przy założeniu rabatu 3000 ,- cena za gotowe auto w kolorze niemetalizowanym to ok. 43 570.
        Pozdrawiam.
        AUM sprzedany, sentyment do Was został...

Komentarz

• rkb
          RS
          • 2008
          • 2152
          • Rapid Spaceback (NH1)
          • CYVB 1.2 TSI 110 KM

oznaczenia ICE i MORE juz sa nieaktualne, teraz to chyba optimum i selective i daja metalik + inne bajerki
          Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• Flame
            Elegance
            • 2010
            • 898

Te zmiany nazw wyposażenia w poszczególnych markach to mogliby sobie darować, bo się potem człowiek tylko gubi.
            ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• Marx
              Elegance
              • 2009
              • 865

zmienieli nazwe bo sie zmienila zawartosc. W tej chwili O1 wychodzi naprawde atrakcyjnie, bo do odpowiednika Ice+ czyli pakietu Selection dodali darmowy metalik (2 tys zl) i pare innych fajnych rzeczy. Troche zaluje ze nie poczekalem, ale coz, w ten sposob mozna czekac cale zycie

Komentarz

• bzyq_74
                RS
                • 2008
                • 3467
                • Volkswagen
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

golibroda, kupiłeś już furę, czy czekasz na wyprzedaż 2010 :wink: :?:
                MARCIN
                Mój szkodnik

Komentarz

• Bartosz Gruza
                  Classic
                  • 2010
                  • 23

Witam ponownie.
                  Dealer zachował się odpowiednio, także odebrałem samochód.
                  OC2 Ambiente 1.9 TDI, kolor RossoBrunello, czyli bordowy prawie.
                  Przez tydzien przejechałem 1300 km, jest ok... ale niecałkiem, cos dudni między 90 a 120. Może przejdzie.
                  Pozdrawiam wszystkich.
                  Bartosz

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

Bartosz Gruza, profilos poprawios :idea:
                    saport techniczny baj DGW
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm
                    no i nie ma :-)

Komentarz

• SimonF
                      Classic
                      • 2010
                      • 5

W jaki sposób zamawia się nietypowy kolor? (np bordowy) Ile to kosztuje i jaki jest wybór?

Komentarz

• szkoda
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 22543

Zamieszczone przez SimonF
                        W jaki sposób zamawia się nietypowy kolor? (np bordowy) Ile to kosztuje i jaki jest wybór?
                        nie możesz zamówić koloru spoza puli kolorów
                        saport techniczny baj DGW
                        była BKD+DSG '05 120kkm
                        była BXE '08 190kkm
                        no i nie ma :-)

Komentarz

• Flame
                          Elegance
                          • 2010
                          • 898

Widzę, że fanów Rosso Brunello coraz więcej, ja idąc do salonu nie chciałem o tym kolorze słyszeć, ale jak zobaczyłem Superba do jazd próbnych w tym ubarwieniu, to już wiedziałem, że moja Octavia musi być taka sama.

W realu niesamowite wrażenie robi ten kolor, zresztą nieprzypadkowo do wszystkich filmików promocyjnych Superba go Skoda wzięła.
                          ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• jockerb
                            Drive
                            • 2009
                            • 46
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Rosso Brunello jest po prostu powalający. Podobnie jak flame nie chciałem słyszeć o takim kolorze, ze względu na wstręt do popularnych w kraju "bordowiaków", ale pokazowy Superb w tym kolorze powalił na kolana. No i został Rosso, Dostojny Rosso.

BTW. A co najważniejsze, to kolor niespotykany i na parkingu nie muszę się zastanawiać która Octa jest moja, bo stoi kilka "flotowych"
                            "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
                            A. Einstein

Nasze auta: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=28818

Komentarz

• keraj998
                              Rider
                              • 2008
                              • 359
                              • Volkswagen

moim zdaniem lepiej wygląda rosso na superbie niż octavi, w superbie ładnie komponuje się z dużą ilością chromu
                              "Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"

Komentarz

• jockerb
                                Drive
                                • 2009
                                • 46
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Fakt, chrom dodaje rosso uroku, lecz i tak kolor jest niespotykany i wyjątkowy
                                "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
                                A. Einstein

Nasze auta: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=28818

Komentarz

• keraj998
                                  Rider
                                  • 2008
                                  • 359
                                  • Volkswagen

Zamieszczone przez jockerb
                                  Fakt, chrom dodaje rosso uroku, lecz i tak kolor jest niespotykany i wyjątkowy
                                  nie da się zaprzeczyć :szeroki_usmiech
                                  "Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"

Komentarz

• Bartosz Gruza
                                    Classic
                                    • 2010
                                    • 23

Popieram w całej rozciągłości.
                                    Bartosz

Komentarz

• janiewiem
                                      Classic
                                      • 2010
                                      • 6

To w jakiej cenie kupiłeś bo też sie przymierzam

Zamieszczone przez Bartosz Gruza
                                      Witam ponownie.
                                      Dealer zachował się odpowiednio, także odebrałem samochód.
                                      OC2 Ambiente 1.9 TDI, kolor RossoBrunello, czyli bordowy prawie.
                                      Przez tydzien przejechałem 1300 km, jest ok... ale niecałkiem, cos dudni między 90 a 120. Może przejdzie.
                                      Pozdrawiam wszystkich.

Komentarz

• rycho
                                        Drive
                                        S_OCP Member
                                        • 2008
                                        • 44

Polecam salon w Krakowie interauto na ul.Kocmrzyowskiej zamówiłem tam model, Ambiente z dodatkami z rocznika 2010. Podziękowania dla pana Jakuba( nie wiem jaki nick na forum), ale tak skonstruował ofertę że zdecydowałem się jednak na rocznik 2010.
                                        rycho

Komentarz

• janiewiem
                                          Classic
                                          • 2010
                                          • 6

Mnie zaproponowali rocznik 2009 za 68500 ciekawe ile wynosi 2010??
                                          Waham sie jeszcze??

Zamieszczone przez rycho
                                          Polecam salon w Krakowie interauto na ul.Kocmrzyowskiej zamówiłem tam model, Ambiente z dodatkami z rocznika 2010. Podziękowania dla pana Jakuba( nie wiem jaki nick na forum), ale tak skonstruował ofertę że zdecydowałem się jednak na rocznik 2010.

Komentarz

• marlej108
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 4976
                                            • Octavia III (5E3)
                                            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

na stronie skody wlasnie zmienily sie znowu ceny (kwota znizki) za rocznik 2009 na wszystkie modele - na octavie jest 11.000 zl (rok temu byl rekord bo bylo dokladnie 13.000)
                                            http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                                            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• samuraj
                                              Drive
                                              • 2009
                                              • 80

11 000? w ulotce jest 6490, chyba że doliczasz jeszcze Twin Power...

edit
                                              6490 jest na OI
                                              11000 jest na OII

Komentarz

• Bartosz Gruza
                                                Classic
                                                • 2010
                                                • 23

Wyszło równe 70 tyś, z pakietem na bezdroża, plus opony zimowe dostałem w cenie.
                                                Samochód ponadto ma radio Swing, alarm i pełne koło zapasowe.
                                                Bartosz

Komentarz

• lend
                                                  Rider
                                                  • 2007
                                                  • 463

Zamieszczone przez bzyq_74
                                                  golibroda, kupiłeś już furę, czy czekasz na wyprzedaż 2010 :wink: :?:

podbijam,podbijam,podbijam bo odpowiedzi albo nie ma albo przeoczyłem a ciekawość mnie już ...
                                                  MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• golibroda
                                                    Rider
                                                    • 2009
                                                    • 530

Oj lend wszystko jest na dobrej drodze :diabelski_usmiech laweta się toczy :szeroki_usmiech cierpliwości, sygnaturka prawdę Ci powie "bracie" :!:

Dlaczego "bracie" ....................... wyjaśni się
                                                    Pozdrawiam
                                                    Piotr

Komentarz

Pracuję...